20.Компромис
Всичко беше готово. Бях се приготвила за двата дни, които ще прекарам с Алис и чантата
ми ме чакаше на задната седалка на камиона ми. Бях дала билетите за концерта на
Анджела, Бен и Майк. Майк щеше да заведе Джескика, което се нареди точно, както се
надявах. Били беше заел лодката на стария Куил Атеара и беше поканил Чарли до
резервата за малко риболов в откритото море, преди следобедната игра да започне. Колон
и Брейди бяха най-младите върколака в глутницата и те оставаха, за да предпазят Ла Пуш,
въпреки, че бяха деца.И двамата бяха на по тринайсет години. Все пак, Чарли би бил на
много по-безопасно място, от когото и да било във Форкс. Бях направила всичко, което ми
бе по силите. Опитах се да го приема и да оставя нещата, които са извън обсега на
контрола ми, настрана, поне за тази вечер. По един или друг начин, всичко щеше да
свърши след по-малко от 48 часа. Мисълта беше почти удобна.
Едуард ме беше помолил да се успокоя, и аз щях да дам всичко от себе си.
- Само за тази нощ, можем ли да забравим всичко, освен теб и мен?-умоляваше ме той,
освобождавайки пълната сила на очите си върху мен.
- Изглежда сякак никога не мога да се наситя на времето ни прекарано така. Имам нужда
да бъда с теб. Само с теб.- това не беше молба, на която лесно се отказва, въпреки че знех,
че забравянето на страховете ми звучи много по-лесно, когато го казвам, отколкото, когато
се опитам да го направя. Други мисли завладяха ума ми, знаейки, че тази нощ ще сме
сами, и това можеше да помогне. Някои неща се бяха променили. Например, че бях
готова.
Бях готова да се присъедниня към семейството му. Страхът, вината и болката ме бяха
нучили на това. Имаше шанс да се концентрирам върху това, докато гледах към луната
през облаците и лежах до върколак, и знаех, че няма да се паникьосам отново.
Следващият път, когато нещо ни връхлети, аз щях да съм готова. Предимство, а не
задължение. Никога повече не би му се наложило да избира между мен и семейството си.
Ще сме партньори точно като Алис и Джаспър. Следващият път, щях да заема мястото си
до тях. Щях да изчакам, докато опасноста премине, за да е спокоен Едуард.Но не беше
нужно. Бях готова. Липсваше само едно нещо.
Точно едно нещо, защото имаше някои неща, които не бяха се променили, едно от които е
отчаяният начин, по който го обичах. Имах предостатъчно време за размисъл през
усложнението от баса на Емет и Джаспър, за да обмисля нещата, които бях готова да
изгубя заедно с чоевечността ми, и частта, от която не бях готова да се откажа. Знаех за
кое човешко преживяване щях да настоявам преди да стана вампир. Затова имахме някои
неща за уреждане тази вечер. След всичко, което видях през послените две години, вече
не вярвах в думата невъзможно. Щеше да е нужно повече от това, за да ме спре сега.
Добре, честно казано, щеше да е много по-сложно от това. Но щях да опитам.
Колкото и решена да бях, не се изненадах, че все още се чувствах нервна, докато карах по
пътеката, водеща до къщата му, защото не знаех как да направя, това което се опитвах да
направя, и това ми гарантираше сериозни нерви. Той седна на седалката до мен, борейки
се с усмивката си заради ниската ми скорост. Беше здрач, когато стигнахме къщата.
Въпреки това, ливадата бше осветена от светлините, идващи от всеки прозорец.
Веднага след като изгасих двигателя, той беше при вратата ми, отваряйки я. Повдигна ме
от купето с една ръка, плъзгайки чантата ми от седалката върху рамото си с другата ръка.
Устните му намериха моите, докато го чух за затваря вратата на колата с крак зад мен.
Без да прекъсва целувката, той ме вдигна, така че бях сгушена в обятията му и той ме
понесе към къщата.
Входната врата дали беше отворена? Не знаех. Но вече бяхме вътре, а аз бях замаяна.
Трябваше да си напомня да дишам.
Това целуване не ме изплаши. Не беше като преди, когато усещах страха и паниката,
която се процеждаше през контрола му. Устните му не бяха притеснени, а ентусиазирани
сега. Изглежда беше развълнуван колкото мен, че имахме тази нощ, за да се
концентрираме върху това да бъдем заедно. Той продължи да ме целува няколко минути,
стоейки там на входа; изглежда беше по-малко предпазлив от обикновено, устата му беше
студена и настойчива върху моята.
Започнах да се чувствам внимателно оптимистична. Може би получаването на това, което
исках, нямаше да се окаже чак толкова трудно все пак.
Не, разбира се, че щеше да бъде точно толкова трудно.
С тих смях се отдръпна, държейки ме на една ръка разстояние.
- Добре дошла у дома. – каза той, а очите му бяха влажни и топли.
- Това звучи хубаво. – отговорих, останала без дъх.
Внимателно ме постави на краката ми. Обвих и двете си ръце около него, отказвайки да
поставя някакво разстояние помежду ни.
- Имам нещо за теб. – каза с обикновен тон.
- Така ли?
- Твоят подарък, втора ръка, помниш ли? Ти каза, че това е позволено.
- О, точно така. Предполагам, че го казах.
Той се засмя на моета неохота.
- То е горе в спалнята ми. Да отида ли да го взема?
Спалнята му?
- Разбира се. – Съгласих се, чувствайки се доста непочтена, когато преплетох пръсти с
неговите. – Да вървим.
Явно беше доста нетърпелив да ми даде моят не-подарък, защото човешката скорост не
беше достатъчно бърза за него. Той ме взе отново и почти полетя нагоре по стълбите към
стаята си. Остави ме на вратата и се изстреля към килера си.
Беше се върнал преди да направя крачка, но не му обърнах внимание и отидох до
огромното, златно легло, сядайки на ръба и тогава плъзгайки се към средата му. Свих се
на кълбо, ръцете ми се обвиха около коленете ми.
- Добре. – промърморих. Сега бях, където исках да бъда и можех да си позволя малко
неохота. – Дай ми го.
Той се покачи на леглото, за да седне до мен, а сърцето ми пропусна един удар. Да се
надявам да го припише на реакцията ми към подаръка.
- Втора ръка. – напомни ми той твърдо. Придърпа лявата ми ръка от крака ми и докосна
сребърната гривна само за момент. Тогава ми върна ръката.
Всичко беше готово. Бях се приготвила за двата дни, които ще прекарам с Алис и чантата
ми ме чакаше на задната седалка на камиона ми. Бях дала билетите за концерта на
Анджела, Бен и Майк. Майк щеше да заведе Джескика, което се нареди точно, както се
надявах. Били беше заел лодката на стария Куил Атеара и беше поканил Чарли до
резервата за малко риболов в откритото море, преди следобедната игра да започне. Колон
и Брейди бяха най-младите върколака в глутницата и те оставаха, за да предпазят Ла Пуш,
въпреки, че бяха деца.И двамата бяха на по тринайсет години. Все пак, Чарли би бил на
много по-безопасно място, от когото и да било във Форкс. Бях направила всичко, което ми
бе по силите. Опитах се да го приема и да оставя нещата, които са извън обсега на
контрола ми, настрана, поне за тази вечер. По един или друг начин, всичко щеше да
свърши след по-малко от 48 часа. Мисълта беше почти удобна.
Едуард ме беше помолил да се успокоя, и аз щях да дам всичко от себе си.
- Само за тази нощ, можем ли да забравим всичко, освен теб и мен?-умоляваше ме той,
освобождавайки пълната сила на очите си върху мен.
- Изглежда сякак никога не мога да се наситя на времето ни прекарано така. Имам нужда
да бъда с теб. Само с теб.- това не беше молба, на която лесно се отказва, въпреки че знех,
че забравянето на страховете ми звучи много по-лесно, когато го казвам, отколкото, когато
се опитам да го направя. Други мисли завладяха ума ми, знаейки, че тази нощ ще сме
сами, и това можеше да помогне. Някои неща се бяха променили. Например, че бях
готова.
Бях готова да се присъедниня към семейството му. Страхът, вината и болката ме бяха
нучили на това. Имаше шанс да се концентрирам върху това, докато гледах към луната
през облаците и лежах до върколак, и знаех, че няма да се паникьосам отново.
Следващият път, когато нещо ни връхлети, аз щях да съм готова. Предимство, а не
задължение. Никога повече не би му се наложило да избира между мен и семейството си.
Ще сме партньори точно като Алис и Джаспър. Следващият път, щях да заема мястото си
до тях. Щях да изчакам, докато опасноста премине, за да е спокоен Едуард.Но не беше
нужно. Бях готова. Липсваше само едно нещо.
Точно едно нещо, защото имаше някои неща, които не бяха се променили, едно от които е
отчаяният начин, по който го обичах. Имах предостатъчно време за размисъл през
усложнението от баса на Емет и Джаспър, за да обмисля нещата, които бях готова да
изгубя заедно с чоевечността ми, и частта, от която не бях готова да се откажа. Знаех за
кое човешко преживяване щях да настоявам преди да стана вампир. Затова имахме някои
неща за уреждане тази вечер. След всичко, което видях през послените две години, вече
не вярвах в думата невъзможно. Щеше да е нужно повече от това, за да ме спре сега.
Добре, честно казано, щеше да е много по-сложно от това. Но щях да опитам.
Колкото и решена да бях, не се изненадах, че все още се чувствах нервна, докато карах по
пътеката, водеща до къщата му, защото не знаех как да направя, това което се опитвах да
направя, и това ми гарантираше сериозни нерви. Той седна на седалката до мен, борейки
се с усмивката си заради ниската ми скорост. Беше здрач, когато стигнахме къщата.
Въпреки това, ливадата бше осветена от светлините, идващи от всеки прозорец.
Веднага след като изгасих двигателя, той беше при вратата ми, отваряйки я. Повдигна ме
от купето с една ръка, плъзгайки чантата ми от седалката върху рамото си с другата ръка.
Устните му намериха моите, докато го чух за затваря вратата на колата с крак зад мен.
Без да прекъсва целувката, той ме вдигна, така че бях сгушена в обятията му и той ме
понесе към къщата.
Входната врата дали беше отворена? Не знаех. Но вече бяхме вътре, а аз бях замаяна.
Трябваше да си напомня да дишам.
Това целуване не ме изплаши. Не беше като преди, когато усещах страха и паниката,
която се процеждаше през контрола му. Устните му не бяха притеснени, а ентусиазирани
сега. Изглежда беше развълнуван колкото мен, че имахме тази нощ, за да се
концентрираме върху това да бъдем заедно. Той продължи да ме целува няколко минути,
стоейки там на входа; изглежда беше по-малко предпазлив от обикновено, устата му беше
студена и настойчива върху моята.
Започнах да се чувствам внимателно оптимистична. Може би получаването на това, което
исках, нямаше да се окаже чак толкова трудно все пак.
Не, разбира се, че щеше да бъде точно толкова трудно.
С тих смях се отдръпна, държейки ме на една ръка разстояние.
- Добре дошла у дома. – каза той, а очите му бяха влажни и топли.
- Това звучи хубаво. – отговорих, останала без дъх.
Внимателно ме постави на краката ми. Обвих и двете си ръце около него, отказвайки да
поставя някакво разстояние помежду ни.
- Имам нещо за теб. – каза с обикновен тон.
- Така ли?
- Твоят подарък, втора ръка, помниш ли? Ти каза, че това е позволено.
- О, точно така. Предполагам, че го казах.
Той се засмя на моета неохота.
- То е горе в спалнята ми. Да отида ли да го взема?
Спалнята му?
- Разбира се. – Съгласих се, чувствайки се доста непочтена, когато преплетох пръсти с
неговите. – Да вървим.
Явно беше доста нетърпелив да ми даде моят не-подарък, защото човешката скорост не
беше достатъчно бърза за него. Той ме взе отново и почти полетя нагоре по стълбите към
стаята си. Остави ме на вратата и се изстреля към килера си.
Беше се върнал преди да направя крачка, но не му обърнах внимание и отидох до
огромното, златно легло, сядайки на ръба и тогава плъзгайки се към средата му. Свих се
на кълбо, ръцете ми се обвиха около коленете ми.
- Добре. – промърморих. Сега бях, където исках да бъда и можех да си позволя малко
неохота. – Дай ми го.
Той се покачи на леглото, за да седне до мен, а сърцето ми пропусна един удар. Да се
надявам да го припише на реакцията ми към подаръка.
- Втора ръка. – напомни ми той твърдо. Придърпа лявата ми ръка от крака ми и докосна
сребърната гривна само за момент. Тогава ми върна ръката.